Asolo Mustang GV – review

Door – op juli 15, 2015 – in SCHOENEN, TESTS met geen reacties

Eigenschappen: Asolo mustang gv

  • De Mustang GV behoord tot de Spark collectie van Asolo.
  • Materiaal bovenkant: waterafstotend suede (1,6-1,8 mm) en nylon
  • Een Gore-Tex membraan, zodat de schoen volledig waterdicht is, maar toch ademt
  • Een anatomisch voetbed, genaamd Spark met een buitenzool van Vibram Agile. Het EVA voetbed is in de onderste Vibram zool gegoten zodat de schoen veel grip krijgt op de ondergrond en tegelijkertijd veel demping door het EVA voetbed.
  • Gewicht: 421 gram (½ paar, maat 5 UK)
  • Maten: 3,5-9,5 UK (36,5-43,5 EU)
  • Gemaakt: in Roemenië

De Mustang is een schoen voor allround gebruik met lichte bepakking. Van vlakke stukken en langere afstanden tot en met het beklimmen van via ferrata’s, de schoen kan het hebben.

Doordat de schoen licht is merk je bijna niet dat je iets aan je voeten meedraagt, waardoor je gemakkelijk wegloopt op langere afstanden. Dit komt onder anderen door de keus aan licht materiaal qua bovenwerk van de schoen. Daarnaast bestaat de middenzool uit een EVA voetbed, dit is ook lichter qua gewicht en betekend dat je veel demping ervaart tijdens het lopen. Het EVA voetbed is namelijk in de onderste Vibram zool gegoten en daardoor veert de hak van de voet goed mee. Dit in combinatie met de andere zolen zorgt er ook voor dat de schoen vanaf moment één gemakkelijk af te wikkelen is, zodat je de schoen niet eerst ontzettend hoeft in te lopen.

Doordat de Vibram onderzool van zichzelf redelijk slijtvast en dik is voel je niet snel de ondergrond door de schoen heen komen. Op deze manier kun je ook hoogte meters maken, zonder dat je elk steentje of hobbeltje gaat voelen. Ook de neus heeft een rubberen stootrand, waardoor je op oneffen terrein de schoen goed houd. Samen met de grip die de Vibram zool geeft, maakt dat de schoen goed te dragen is als approach schoen en dus ook met gemak in een via ferrrata gedragen kan worden.

Uiteraard moet de pasvorm van de schoen wel bij de voet aansluiten. De ervaring is dat de schoen in de voorvoet vrij breed is, bij de hiel mooi aansluit en lichte pronatie tegengaat. Bij verschillende buitensport zaken in Nederland kun je Asolo schoenen passen, dus probeer dat dan ook zeker. Of wanneer je toch in Nervesa della Battaglia (Treviso, Italy) bent, kun je langs het hoofdkantoor. De schoen is het dubbel en dik waard.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door:

logo Matterhorn bv

Share

Geef een reactie