TEST: Campingaz 400SG

Door – op september 02, 2014 – in TESTS met 2 reacties
TEST: Campingaz 400SG

EIGENSCHAPPEN

  • 2x Xcelerate™ brander van 2200 W.
  • 2x 155 g/h gasverbruik.
  • 1 L water koken duurt 10 minuten.
  • Piezo ontsteking.
  • Gewicht: 7 kg.
  • 9:30 h brandtijd (R907).

 

EERSTE INDRUK

Een grote 2-pits brander die wel wat wegheeft van een mooie ‘tuin-BBQ’. Misschien wel té groot voor op de camping?! Met de nieuwe Xcelerate branders en windfilter zou hij beter bestand zijn tegen wind en met de afneembare grillplaten kun je wisselen tussen ‘normaal’ koken en grillen. Een piezo ontsteker i.c.m. nieuwe gasknoppen moet het ontsteken en reguleren van de branders nóg makkelijker maken.

KOKEN MET DE 400SG

Het ontsteken van de branders gaat zeer eenvoudig. Gasknop op de lage stand, piezo ontsteking indrukken en klaar. Wij hebben gekozen voor een normale pit en de grillplaat.

Je merkt, bij de ‘normale’ brander dat de wind nog wel een beetje vat heeft op de vlam, maar door de nieuwe brander (Xcelerate™) en het nieuwe rooster om de brander zelf is dit vele male minder dat wat we gewend zijn van Campingaz. Met als positief gevolg dat de brander minder energie verspilt en dus het water sneller aan de kook weet te brengen.

De grillplaat is voor ons iets nieuws en is dan ook even wennen. Zelfs op de laagste gas-stand wordt hij erg heet. Een broodje, paprika, ananas of champignon is in een paar tellen klaar. Vis, of bv. vlees kun je er ook mee grillen maar daarmee moet je iets voorzichtiger zijn. Leg het dan niet in het midden van de grillplaat, maar een beetje aan de zijkant waar het minder heet is.

Het schoonmaken van het toestel gaat vrij eenvoudig. Bijna alle onderdelen kunnen uit elkaar wat het schoonmaken makkelijker maakt. Ook is het toestel met onderdelen compact op te bergen en af te sluiten.

NADELEN

  • Grillplaat wordt erg heet en niet geschikt voor het bereiden van dikkere ingrediënten.

VOORDELEN

  • Piezo ontsteking en Xcelerate™ branders + windfilter voor optimaal gebruik bij wind.
  • Combifunctie van ‘normale’ brander en grillplaat.
  • Sneller koken van water t.o.v. het oude model.

CONCLUSIE

Al met al zijn we verrast door het resultaat. Helaas is het niet mogelijk is om de grill op een (hele) lage temperatuur te zetten (omdat de gasknop maar twee standen heeft; laag en hoog) en prettig grillen is daarmee lastig! De brander zal absoluut niet snel uitwaaien en verhoogt daarmee het gemak en efficiëntie. Het is en blijft een groot model maar de windbestendige branders zijn toch het grootste pluspunt van deze brander.

Share

Geef een reactie