De winnaars van de Lotto NK Lead 2013

Door – op november 12, 2013 – in NIEUWS met geen reacties

In klimhal Rock Steady te Bussum werd afgelopen zaterdag, 9 november, het sportklimmen: Lotto NK Lead 2013 gehouden. Jorg Verhoeven won zijn zevende NK Lead en de huidige nr. 9 van de wereld; Nikki van Bergen won bij de dames.

Tijdens de halve finale was een dyno bij de heren voor veel klimmers een te groot obstakel. Jorg, Verhoeven, Teun Keusters en Elko Schellingerhout wisten deze sprong goed te maken. Toch werd er besloten om 9 heren door te laten naar de finale.

Vanuit de halve finale bij de dames gingen 8 klimsters door naar de finale. Deze route wist alleen Nikki van Bergen te toppen. Hier was een traverse door een dak de grote uitdaging. Als tweede eindigde Roulien van de Vrie en zij behaalde hiermee haar beste resultaat op een NK.
Doordat Tabitha Buma verder wist te klimmen dan Eva Vink, behaalde Tabitha de 3e plek.

Voor de heren was er een vrijhangende punt in de route verwerkt. Rondom deze punt zat voor de meeste heren het meest lastige stuk van de route. Dezelfde drie klimmers als in de halve finale wisten zich hier doorheen te slaan. Na deze punt hadden ze alle drie genoeg kracht om door te klimmen. Hierbij kwam Jorg Verhoeven het meest ver. Hij wist de route bijna te toppen. Elko Schellingerhout lukte het niet om verder te klimmen dan Teun Keusters en behaalde hiermee de 3e plek. Teun Keusters werd 2e.

Kijk hier voor de volledige uitslag van het Lotto NK Lead 2013.

NK_Lead_2013

Share

Geef een reactie