Envirotrek 2014

Door – op april 03, 2014 – in NIEUWS met geen reacties

Respect The Mountains en KEEN Presenteren Envirotrek Clean Up Series 2014. In verschillende Europese landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Nederland vinden er sinds 2009 Clean Up evenementen plaats. Deze zomer is er voor het eerst een Envirotrek Clean Up in Tsjechië en ook in Nederland is er een tweede locatie bijgekomen. Op 15 juni kun je de Limburgse heuvels gaan verkennen tijdens de Envirotrek 2014 in Landgraaf. Maar natuurlijk kun je ook in Schoorl nog steeds mee doen aan de “Clean Up” op 29 juni.

De toenemende populariteit van het toerisme in de Europese berggebieden laten hun sporen na en voornamelijk in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om vuil te verwijderen op deze populaire bestemmingen, maar ook bijvoorbeeld in Nederlandse natuurgebieden. Envirotrek vervult deze behoefte, door iets terug te geven aan de natuur. Een wandeling door de natuur, maar dan met vuilniszakken én grijpers. Van 100 deelnemers tijdens de eerste Envirotrek in 2009 is de Clean Up Series nu uitgegroeid tot ongeveer 500 mensen die in 2013 gezamenlijk bijna 2,6 ton afval hebben opgeruimd.

 

Wanneer & Waar:Envirotrek_schoorl_2013
15 juni 2014 – Landgraaf Snowworld
De Witte Wereld 1
6372 VG Landgraaf

29 juni 2014 – Schoorl Doopsgezind Broederschapshuis
Oorsprongweg 3
1871 HA Schoorl

 

Wat kan ik verwachten? 
Elke deelnemer loopt een wandelroute en heeft één belangrijke missie: zoveel mogelijk vuil verwijderen uit de natuur. Alle deelnemers krijgen een groepsleider en schoonmaakmaterialen overhandigd. De Clean Up eindigt rond 12.30u, waarna de deelnemers een beloning krijgen in de vorm van een heerlijke BBQ lunch. De resterende middag wordt gebruikt om een outdooractiviteit uit te proberen. Je kunt bijvoorbeeld in Landgraaf gaan mountainbiken, geocachen en klimmen in het Klimbos. En in Schoorl kun je mountainbiken, zeekajaken en brandingvaren, een kompas tocht (met schatzoeken) of kickbiken (een soort grote step). Je hebt zelfs kans een leuke prijs te winnen, waaronder een paar schoenen van KEEN, voor het meest origineel gevonden afval.

Deelnemers moeten om 09:30 aanwezig zijn waarna de Clean Up om 10:00 zal beginnen. De dag eindigt om 16:00.

 

Kosten & Registratie:
Om mee te doen aan een Clean Up Serie moet je, je hier registeren.

De entree is 10 euro, inclusief een T-shirt, de BBQ lunch en een outdoor activiteit. Kinderen zijn welkom, en betalen tot 12 jaar slechts 5 euro entree. Als je recent een paar KEEN’s heb aangeschaft (vanaf augustus 2013) is je registratie gratis. Neem dan wel het aankoopbewijs mee naar de KEEN Envirotrek Clean Up dag. Een paar stevige schoenen (zoals KEEN’s) worden aangeraden, evenals het meebrengen van water en zonnebrand.

Ben je op vakantie? Maakt niet uit! De Envirotrek Series zijn in heel Europa:

 

Envirotrek Clean Up Series 2014

24 Mei – Freiburg, Duitsland
14 Juni – Eifel, Duitsland
15 Juni – Landgraaf, Nederland
29 Juni – Schoorl, Nederland
08 Juli – Mayrhofen-Hippach, Oostenrijk
19 Juli –Cesky Raj, Tsjechië
22 Juli – Samoëns, Frankrijk
17 Augustus – Noord Wales, Verenigd Koninkrijk
24 Augustus – Lake District, Verenigd Koninkrijk

 

Voor meer informatie over Envirotrek van 2013, kijk op Respect The Mountains of check KEEN Footwear.

Foto’s: Respect The Mountains 

Share

Geef een reactie