FAQ

INFORMATIE GEBRUIKEN

Mag ik teksten en/of afbeeldingen/video's van jullie site gebruiken/kopiëren?+

Particulieren:

 • Informatie en afbeeldingen/video’s voor eigen gebruik, dus niet in groepsverband, zijn vrij te gebruiken mits onderstaande regel in acht is genomen.
  - bij verspreiding (blog, Facebook, etc.) van bovengenoemde is een vermelding van het adres van de Outdooridee.com – website vereist!

Bedrijven/groepsverband:

Wilt u iets van onze site gebruiken voor uw eigen site, workshops, cursus of dergelijke?

 • Voor elk gebruik van tekst en/of afbeeldingen/video’s heeft u schriftelijke toestemming van ons nodig. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op, we zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen!

Twijfelt u of heeft u een speciaal verzoek? Neem gerust contact met ons op.

KENNIS DELEN

Ik wil graag bijdragen aan het platform, hoe doe ik dat?+


Wij zijn blij met elke soort bijdrage aan OutdoorIdee.com. Alleen zo kunnen we op elk gebied anderen helpen met brandende vragen over natuur & buitensport.

Mocht er dus nog een artikel missen waarvan jij denkt dat die zeker bijdraagt aan de informatie op de site, stuur dan je korte samenvatting van het onderwerp naar info@outdooridee.com. Beschrijf je aanvraag zo compleet mogelijk en na goedkeuring, wordt je gevraagd het volledige artikel toe te sturen, deze wordt dan geplaatst op hèt platform voor natuur & buitensport.

Stuur dus eerst je korte samenvatting van het onderwerp, alvorens je het hele artikel opstuurt.

Bij het versturen van het verzoek, denk aan:

 • vermelding van de sport/categorie,
 • korte samenvatting (van het informatieve stuk),
 • eventuele bronvermelding van herkomst bij tekst,
 • eventuele bronvermelding van herkomst bij plaatjes/foto’s.

Het verzoek kun je mailen naar info@outdooridee.com.

Kan ik zelf informatie toevoegen?+


Het zelf toevoegen van informatie kan helaas niet. De eigenaren van OutdoorIdee zullen de tussenpersonen zijn als het gaat om informatie plaatsen op de site. Wel kun je je verzoek insturen (zie de vraag hierboven). Zodra het verzoek is gelezen en goedgekeurd, kun je je volledige informatieve stuk insturen. Na overleg wordt dit eventueel aangepast en op OutdoorIdee.com geplaatst.

Het informatieve stuk kun je dan opsturen naar info@outdooridee.com.

 

BETROUWBAARHEID

Hoe betrouwbaar zijn de informatie & artikelen?+

Theorie

Sommige artikelen zijn gebaseerd op onderzoeken en feiten. We proberen zo veel mogelijk de bronvermelding bij artikelen te plaatsen zodat je altijd kunt nagaan waar de informatie vandaan komt en hoe oud deze is.

Praktijk

De informatie en artikelen op OutdoorIdee.com zijn voor een deel gebaseerd op ervaringen. In veel gevallen heeft iedereen zijn eigen manier ontwikkeld bij verschillende handelingen en activiteiten. De informatie en artikelen kunnen daarom afwijken van wat anderen hebben ervaren. Uiteindelijk zal de rode draad in elke ervaring overeen komen. Meerdere wegen leiden naar Rome, maar het gaat erom dat je er komt.

Een groot deel van de artikelen zijn dus geschreven aan de hand van ervaringen en een ander deel is gebaseerd op onderzoeken en dergelijke. We kunnen helaas nooit 100% garantie geven op de betrouwbaarheid (zie ook het antwoord op de volgende vraag).

Wie controleert de informatie die te vinden is op deze site?+


De eigenaren van OutdoorIdee controleren de stukken. Zij zijn gediplomeerde buitensport instructeurs met vele jaren ervaring. Bij het publiceren van de informatieve stukken zijn zij onpartijdig en zullen ze meerdere bronnen raadplegen voordat de informatie online verschijnt. Omdat er meerdere bronnen en meningen zijn over verschillende activiteiten en handelingen, zullen de beste onder elkaar worden gezet en zo vormt het een betrouwbaar en bruikbaar artikel. Zij weten dus hoe het reilt en zeilt in de buitensport.

Daarnaast is het als lezer/gebruiker altijd mogelijk om een opmerking, verbetering of suggestie te sturen naar info@outdooridee.com.

Ik heb een fout gevonden, waar kan ik dit melden?+


Ben je van mening dat je op Outdooridee.com een fout hebt gevonden. Dan horen we dat graag. Je kunt dit via e-mail melden bij info@outdooridee.com.

Vermeld hierbij duidelijk waar deze fout staat en wat het volgens jouw moet zijn.

 

LINKENRUIL

Kan ik een 'linkenruil' aanvragen?+

We vinden het altijd leuk om een link te ruilen!

Wanneer we de aanvraag van de linkenruil hebben ontvangen, wordt er gekeken of er genoeg overeenkomsten zijn met uw site en OutdoorIdee.com (categorie: natuur & buitensport).

Een aanvraag mag dus altijd. Vermeld dan duidelijk:

 • de naam van uw bedrijf,
 • het doel van het bedrijf,
 • uw website,
 • de plaats van onze link op uw website,
 • eventueel; hoe u de ruil het liefst ziet.

Stuur dit alles naar info@outdooridee.com en wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.