Keen Revel II review – Winter

Door – op februari 26, 2014 – in SCHOENEN met geen reacties
Keen Revel II review – Winter

We hadden de Keen Revel II al getest in ‘warme’ omstandigheden. Dus de koude variant kon natuurlijk niet uitblijven. We hebben de schoenen dus nogmaals getest, maar nu in winterse omstandigheden. Zo hebben we diverse wandelingen gemaakt over besneeuwde paden met de Keen Revel II. Maar ook tijdens het testen van sneeuwschoenen hebben we de schoenen aangehad.

Wat ons vooral opviel was de grip. In vergelijking met een ‘normale bergschoen’ was dit verschil erg merkbaar. Dit komt door de KEEN.DCR (Dual Climate Rubber) zool met ‘ijs-tractie’ en groeven van 4mm in diverse richtingen. Tijdens het lopen zelf merk je niet dat de schoen extra warm is maar wel als je stilstaat. Bijvoorbeeld tijdens het houden van een pauze. Dit komt door het voetbed met een wollen viltlaag en een Heat Trapolator laag in de tussenzool.

De neus van de Revel II was bij de sneeuwschoenen van het merk TSL aan de grote kant. Deze sloot niet aan in de voorgevormde neus van de sneeuwschoen. De Shellback hiel ondersteuning geeft bij sommige sneeuwschoenmerken (TUBBS, MSR) ook extra stevigheid. Bij TSL heb je deze extra ondersteuning in principe niet nodig, maar je hebt er ook geen last van.

Het enige minpunt is dat de slijtage van de veters al wel zichtbaar is. (Mochten de veters echt stuk gaan, dan kun je de customer service bellen. Zij vervangen dan de KEEN veters).

De Keen Revel II heeft zich wederom bewezen! Minder glijpartijen en geen koude voeten meer. Het enige wat nog mist is een lekkere warme chocomel…

 

 

Share

Geef een reactie