Keen Revel II Review

Door – op december 17, 2013 – in PRODUCTNIEUWS, SCHOENEN met geen reacties
Keen Revel II Review

Specificaties

Prijs: €149,95
Gewicht: 654 gram / 608 gram (heren maat 44 / dames maat 40,5 van een enkele schoen)
Bovenwerk: waterafstotend nubuck leer
Voering: synthetisch. 200g KEEN.WARM, een Heat Trapolator zool, KEEN.DRY waterdicht en ademend membraan, ingebouwde middenvoetsteun van TPU (thermoplastische polyrethaan).
Binnenzool: anatomisch gevormd en uitneembaar EVA voetbed met een wollen viltlaag.
Buitenzool: Shellback hiel ondersteuning, KEEN.DCR (Dual Climate Rubber) zool met ice traction zone en 4mm multi-directionele flex grooves met razor siping.
Maten: heren 39,5 – 47,5 / dames 37 – 42
Kleuren heren: Black/ yellow of Coffee bean/ rust
Kleuren dames: Raven/ comfry of Coffee bean/ burnt henna

 

Pasvorm:

Voor de normale tot brede voet.

De veters:

Goed te strikken en een juiste lengte. De veters trekken zichzelf in de ogen ‘vast’.

Rondom de enkel:

De schoen sluit goed om de enkel, wat voor stabiliteit zorgt in de enkel. Toch geeft hij nog genoeg bewegingsvrijheid, waardoor de schacht rondom de enkel ook prettig zit.

De voorvoet/tenen:

Veel ruimte, waardoor het uitzetten van de voeten (bij veel lopen en warm worden) mogelijk is.

Volgens KEEN:

De technologie van de schoen fungeert net als traditioneel isolatiemateriaal in een huis: het houdt de warmte binnen en de kou buiten. In de schacht van de schoen zit 200 gram KEEN.WARM, isolatie die de voet beschermt tegen kou vanaf de zij- en bovenkant. KEEN’s Heat Trapolator is een drielaags ‘sandwich systeem’ voor extra warme voeten. Het is een zooltje dat bestaat uit verschillende lagen. De eerste laag heeft een honingraat structuur dat de warmte vasthoudt, dan is er een wollen isolatie viltlaag voor warmte en comfort en als onderlaag een thermal heat shield die de warmte reflecteert naar de voet. Door de KEEN Heat Trapolator wordt de warmte binnenin de schoen aanzienlijk verhoogd. De buitenkant is van waterbestendig nubuckleer welke goed beschermd, daarnaast bevat de schoen ook een waterdicht en toch ademend KEEN.DRY membraan. Een ingebouwde middenvoetsteun van TPU zorgt voor extra stabiliteit en de hiel is voorzien van Shellback heel support, deze geeft meer grip tijdens sneeuwschoen lopen. De Dual Climate Rubber zool wordt harder als het kouder wordt en samen met de gecentraliseerde ice traction zone (dunne inkepingen in de zool die uit elkaar worden geduwd bij impact) heb je extra grip in winterse omstandigheden.

 

De test:

Door wie: Test-team van Outdooridee.com. Gediplomeerde buitensportinstructeurs met veel ervaring op onder andere het gebied van;  berg- en sneeuwwandelen, buitensportmateriaal en retail.

Criteria: Tijdens de test is er gelet op verschillende weersinvloeden, draagcomfort, gemak, gewicht en kleinigheden.

Waar: Nederland, Veluwe; tijdens regen, wind en kou, op verharde en onverharde paden in ruiger terrein.

Hoe: Stedentrips (binnen Nederland), lange afstandswandelingen en stilstaan tijdens workshops waren aan de orde.

Volgens Outdooridee.com:

Tijdens het testen van de schoenen (heren en dames model) zijn er geen gebreken, problemen en fouten geconstateerd in het model en materiaal.

Uiteraard begint de test direct bij het aanzicht van de schoen. Keen heeft het model in verschillende kleuren geproduceerd. Voor dames zijn er de kleuren: grijs/groen en bruin/rood, voor de heren zijn er de kleuren: zwart/geel en bruin/lichtbruin/oranje. Door deze kleuren is het een stoere, maar vlotte schoen om te zien. Wanneer je de schoen in je handen hebt, merk je gelijk op hoe licht deze is voor een stevige wandelschoen. 654 / 608 gram per schoen. Tijdens het lopen scheelt dit erg, wat betreft het gewicht dat je dan meeneemt. Het aantrekken van de schoen gaat soepel. Wanneer je de veters van onderaf aantrekt door de ogen, gaat dit ietwat stroef, maar de zijkanten van de schoen zijn goed naar elkaar toe te trekken. De veters lopen stroef omdat de ogen, waar de veters doorheen moeten, niet rond zijn, maar spits toelopen. De veters trekken zichzelf als het ware vast in die v-vorm, waardoor de veters niet los glijden, wat prettig is. Hierdoor slijten de veters echter wel sneller. Mochten de veters echt stuk gaan, dan kun je de customer service bellen. Zij vervangen dan gratis de veters. Bovenaan de schoen zitten nog twee haakjes, waar je de veters kruis-links achter haakt/‘klikt’. Dit gaat snel en gemakkelijk. Zorg dat je bij het strikken, de schoen niet te nauw om de enkel sluit. Dat kan zorgen voor een bewegingsbeperking. Houd de bovenkant dus eventueel losser, voor meer bewegingsvrijheid. Als je gaiters (bijvoorbeeld met sneeuwschoen lopen) zou dragen, kun je deze aan het daarvoor bestemde oog voorop de schoen vastmaken. Daar is over nagedacht! Dit in combinatie met de verharde achterkant op de hiel, zullen de sneeuwschoenen goed blijven zitten. Wanneer je de schoen gestrikt aanhebt, voel je direct de warmte. De vilten, wollen zool is hier samen met de Heat Trapolator de aanleiding. De wol zorgt voor de warmte en de Heat Trapolator zorgt dat die warmte wordt behouden, doordat het de warmte weerkaatst. Het verschil voel je helemaal goed wanneer je normaal schoenen draagt met een kunststof zool. Daarnaast hoef je de schoen nauwelijks in te lopen, ze zitten direct goed. Met de stootrand voorop de neus voelt de schoen groot. Toch is die stootrand erg prettig bij het lopen in ruiger terrein. Je tenen en het leer krijgen de stoot dan niet te verduren, waardoor het leer én je tenen bij deze schoen langer goed blijven. Terwijl we de schoen hebben getest door in het water te gaan staan, hielden we onze sokken en voeten droog. We kunnen dus terecht zeggen dat het Keen.Dry membraan waterdicht is. De schoenen vallen wel ruim, dus je kunt je eigen ‘normale’ schoenmaat aanhouden.

Conclusie:

Het testteam was zeer te spreken over de Keen Revel II, zowel de heren- als de damesschoen. We vonden vele voordelen, ten opzichte van de nadelen. De voornaamste voordelen die eruit sprongen waren: de warmte en het gewicht van de schoen. Een lichtgewicht, maar toch een volwaardige A/B schoen. Oftewel een schoen voor vlak, heuvelachtig en begin van het ruige terrein.

 

Voordelen:

Nadelen:

  • een lichte schoen,
  • stootrand op de neus,
  • érg warm,
  • goede pasvorm,
  • waterdicht.
  • veters slijten sneller dan normaal (door de spits toelopende ogen).
Share

Geef een reactie