Klettersteig Dalf. Wasserfall

Door – op januari 20, 2015 – in VIA FERRATA met geen reacties

FOTO’S

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  hangbrug
kabelbrug
ladder
tokkel
tyrolean
NIVEAU D  info_g OPMERKINGEN
   
  • Sportieve klettersteig op een prachtige locatie!
  HOOGTEVERSCHIL 80 m
   - START 940 m
     - BEGIN VIA FERRATA 1210 m
   - EIND VIA FERRATA 1280 m
     
   TOTAALTIJD   2h   OVERIG  
    - HEEN 0h 45 LAND  OOSTENRIJK
    - VIA FERRATA 0h 30 TOPO  topoja ZIE LINK
    - TERUG
0h 45 PRIJS  GRATIS
EXTERNE LINK(S) -
 

ROUTE:

1. Parkeren
Op de parkeerplaats is ruim voldoende plek om te parkeren (aan de waterkant is een betaalde parkeerplaats. In Buchau zelf is gratis parkeerplek te vinden).

2. Aanloop:
Vanaf de parkeerplaats loopt de route richting de Dalfazer Wasserfall in noord-westelijke richting. Al vrij snel heb je een mooi uitzicht over de Achensee. Je kunt de grote weg blijven volgen, of de (kortere, maar steilere) paden door het bos. Bij de Dalfazer Wasserfall kun je leuk pauzeren en wederom genieten van het mooie uitzicht!

3 De route:
Een zeer sportieve klettersteig. Hij is dan ook alleen geschikt voor mensen met ervaring en uithoudingsvermogen. De route begint rechts van de waterval en wordt al snel moeilijker. Het is een hele leuke ervaring om naast en boven de waterval te klimmen. Een leuke klettersteig om te combineren met een wandeling naar bijvoorbeeld de Dalfazalm (1690 m). Er zijn onderweg geen uitstapmogelijkheden.

4. Terugweg:
Boven aangekomen volg je het pad nog een stuk omhoog. Na enige tijd ga je naar rechts en kom je vrij snel op de grote weg.

 

 

DOWNLOAD: gpxkml

Kaart

Share

Geef een reactie