Klettersteig Karhorn

Door – op september 29, 2014 – in VIA FERRATA met geen reacties

FOTO’S

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  hangbrug
kabelbrug
ladder
tokkel
tyrolean
NIVEAU A-B  info_g OPMERKINGEN
   
  • Wij zijn het eerste stuk met de lift omhoog gegaan.
  • Hier en daar zit geen kabel en moet een klein beetje geklommen/gewandeld worden, niv. 1.
  HOOGTEVERSCHIL 226 m
   - START (i) 1879 m
     - BEGIN VIA FERRATA 2190 m
   - EIND VIA FERRATA 2416 m
     
   TOTAALTIJD   5h 30  OVERIG  
    - HEEN 0h 45 LAND  OOSTENRIJK
    - VIA FERRATA 1h 30 TOPO  topoja ZIE LINK
    - TERUG
2h 45 PRIJS  GRATIS
EXTERNE LINK(S) -
 

VIDEO

ROUTE:

1. Parkeren
Parkeren kan onderaan de Steffisalpe (kabelbaan), vanaf hier kun je lopend of met de lift naar de start.

2. Aanloop:
Omdat wij deze tocht later op de dag hebben gedaan zijn we met de lift het eerste stuk naar boven gegaan, dit scheelt je ongeveer 1h 30- 1h 45 lopen. Beneden staan nog (oude) bordjes waarop staat dat je er slechts 1 h over doet. Maar laat je niet misleiden! De aanloop naar de steig staat goed aangegeven. Je doet er ongeveer 45 minuten over om het zadel te bereiken.

3 De route:
Eenmaal bij het zadel heb je al een mooi uitzicht en kun je je uitrusting aantrekken om vervolgens een hele leuke klettersteig te gaan doen. Wat zo leuk is aan deze steig is het feit dat je echt over en langs de kam ‘klimt’. Je hebt het gevoel alsof je een ware alpinist bent. Gedurende 1h 30 waan je je een weg door de scherpe rotsen en bergtopjes. Met om je heen fantastische vergezichten… Hier en daar zit geen kabel. Daar moet je een kleine stukje lopen / klauteren (niveau 1). Laat je niet weerhouden door deze korte stukjes, maar let wel extra goed op!

Wij deden 1h 15 minuten over de klettersteig, maar hebben dan ook goed doorgeklommen. Bovenop kun je genieten van een prachtig uitzicht en bij goed weer even pauze houden. De steig vanaf de andere kant van de kam komt hier ook op de top uit (C-D, westgraat). Een kleine stukje terug (zuid-oosten) loopt de terugweg en staat goed aangegeven. Vanaf de top naar de parkeerplaats lopen kost je 2h 45.

4. Terugweg:
Wij raden aan om de ‘aussichtroute’ te nemen op de terugweg. Zoals de naam al zegt kun je hier leuk van je afkijken en loop je langs een veel charmanter landschap dan onder/met de lift terug.

 

 

DOWNLOAD: gpxkml

Kaart

Share

Geef een reactie