Lukas Max Klettersteig

Door – op juli 16, 2013 – in VIA FERRATA met geen reacties

FOTO’S

VIDEO:

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  hangbrug NIVEAU E  info_g OPMERKINGEN
    Geen nietjes of dergelijke. Alleen de kabel en rots om je aan vast te houden. Handschoenen zijn dus prettig hier!
  kabelbrug HOOGTEVERSCHIL 550 m
   - BEGINHOOGTE 1756 m
  ladder    - EINDHOOGTE 2306 m
      
  tokkel  TOTAALTIJD  
4h30 OVERIG
   - HEEN 0h15 LAND OOSTENRIJK
tyrolean    - ROUTE 2h45 TOPO topoja zie LINK
   - TERUG
1h15 PRIJS  gratis
    EXTERNE LINK(S) bergsteigen.com
   
 

ROUTE:

1. Parkeren
Rij richting ‘kleiner winterleitensee’, je komt langs/door een militaire basis. Er zijn hier genoeg parkeerplaatsen aanwezig. Vanuit hier loop je richting de Kleiner Winterleitensee.

2. Langs de meren:
De klettersteig staat aangegeven, je loopt eerst langs de kleine winterleitensee en daarna langs de grote. Je passeert dan een klein hutje. Blijf het pad volgen, op een gegeven moment staat er een bordje dat naar rechts wijst waar de klettersteig begint.

3. De klettersteig:
Het is een enorm zware route, vooral omdat er geen extra steunen als nietjes of pennen zitten. Het is dus vooral op armkracht klimmen m.b.v. de kabel. Handschoenen zijn dan ook erg prettig en een aanrader! De route wisselt tussen gezekerde stukje en wandelpad, wat wel een beetje afdoet aan het woord: klettersteig. Toch ben je blij als je soms even ‘normaal’ uit kan rusten. De klettersteig-stukken bestaan vooral uit verticale delen met (veel) overhang. Halverwege, vlak voor je bij het bergboek aankomt, is een splitsing: B of E – niveau, het B – deel is gemaakt met klimtouw en is ongeveer 15 m lang. In beide gevallen kom je uit bij een mooie pauzeplek en het bergboek.

De route vervolgt zich met klettersteig en weinig paden, het duurt dan ook niet heel lang voor je op de top bent.

4. Terugweg:
Vanaf de Kreiskogel kun je terug naar het dal via de Noord-Oost kam van de Kreiskogel. Je kijkt dan (links) uit over het militaire terrein en (rechts) over het dal met de twee meren. (Het is ook mogelijk om een paar toppen mee te pakken). Alles staat netjes aangegeven met markeringen en bordjes.

 

DOWNLOAD: gpxkml

 

Kaart

Share

Geef een reactie