Maps offline gebruiken

Door – op mei 09, 2014 – in APP's met geen reacties

In dit artikel leggen we uit hoe je tracks en waypoints van onze kaart (.GPX & .KML bestanden ofwel ‘Maps’) offline kunt gebruiken met de app OruxMaps. Stel je voor dat je naar het buitenland gaat, je een mooie route hebt uitgezocht, op je telefoon hebt gezet, en dan… Data in het buitenland is duur en je hebt niet altijd een telefoonverbinding. Door kaarten offline op te slaan kun je ze in het buitenland, snel en eenvoudig gebruiken. De maps offline gebruiken gaat als volgt:

OruxMaps is op dit moment nog niet beschikbaar voor de iPhone. Een vergelijkbare app voor iPhone-gebruikers is Galileo.

1. DOWNLOAD HET .GPX OF .KML BESTAND NAAR JE TELEFOON

2. OPEN HET BESTAND MET ORUXMAPS

Vanuit sommige programma’s  op je telefoon (bv. Google Drive) kun je direct het .GPX of .KML bestand openen, Oruxmaps wordt dan automatisch opgestart. Lukt dit niet? Open dan eerst OruxMaps en laad het bestand vanuit de map waar je het op hebt geslagen.

3. KAART-OVERLAY KIEZEN

Je kunt kiezen uit verschillende kaarten. Wij adviseren OpenStreetMap (Cyclemap), omdat deze kaarten veel details bevatten die je helpen bij het navigeren.

4. KAARTMAKER GEBRUIKEN

Selecteer 2 punten om zo het gebied te selecteren waarvan je een kaart wilt maken. Vervolgens kun je aangeven welke zoomlevels je op wilt slaan (17 is het meeste gedetailleerd en kost dus ook de meeste ruimte). Je kunt meerdere levels selecteren. Wil je in- uitzoomen van level 1-17 dan moet je ze allemaal selecteren. Het is niet zo dat je met het selecteren van alléén level 17 automatisch de andere levels ook opslaat.

 5. OFFLINE KAART GEBRUIKEN

Je kunt de offline kaart nu openen door stap 3 te herhalen maar dan voor ‘OFFLINE’ kaarten te kiezen.

Share

Geef een reactie