Review – The North Face Ultra Kilowatt

Door – op april 28, 2014 – in SCHOENEN met geen reacties

Barefoot Running – ‘Rennen op blote voeten’, dat klinkt niet heel prettig. En dat is het ook niet. Pijnlijke steentjes, takjes, glijpartijen en noem maar op. Gelukkig heeft The North Face daar een prachtige oplossing voor, namelijk; de Ultra Kilowatt. Een schoen die de nodige comfort en ondersteuning biedt, maar waarbij je wel het ‘blote-voeten-gevoel’ behoudt.

 De schoen geeft je het gevoel alsof je in verbinding staat met de natuur. Je voelt vanaf de bal van de voet, tot de tenen precies wat er onder je schoen gebeurt. Takjes en stenen bijvoorbeeld. Maar pijnlijk is het niet. The North Face heeft daarvoor mooie technieken toegepast in dit product:

●     Pebax cradle, die onder andere stevigheid geeft van de hak tot aan de bal van de voet maar ook een deel van de energie ‘weerkaatst’ in de voet, hierdoor krijg je minder vermoeide voeten en kun je dus langer doorgaan;

●     Vibram zool met zacht rubber waardoor je maximale grip hebt, ook op stenen paden en keien;

●     Lucht (maar geen stof) doorlatende mesh bij de tenen, waardoor je de wind tussen je tenen voelt maar geen vervelende steentjes en stof binnenkrijgt.

Hoewel het ‘Barefoot-running’ centraal staat, hoef je niet met blote voeten in de schoenen. Je trekt dus gewoon je running sokken aan. Wat het bloten-voeten-gevoel echt niet verminderd.

We hebben de schoen getest met trailrunning op de Veluwe en tijdens het rennen op wandelpaden in Zuid-Frankrijk.

“Het is wel even wennen deze lichte en soepele schoen. Maar dat ‘even’ is zo voorbij. Na enkele stappen gezet te hebben merk ik dat dat er iets anders is in vergelijking met andere schoenen. In eerste instantie heb je het gevoel dat je wat vering mist, maar dat gevoel verdween bij mij vrij snel. Ik voel de ondergrond waar ik op loop en ik merk dat ik meer bezig ben met de beleving en het gevoel van het rennen dan het rennen zelf, wat natuurlijk een welkome toevoeging is.

 Paden op de Veluwe of trails in de bergen, de Ultra Kilowatt neemt je mee en zorgt voor beleving!” – Sytse Elzinga

Conclusie:

Je voelt de stenen, takken en andere oneffenheden van de natuur onder je voeten en daardoor krijg je ook écht het gevoel alsof je op blote voeten rent. Stenen paden op of zandpaadjes af…  met de Ultra Kilowatt sta je écht in verbinding met de natuur.

Wat opviel was dat de mesh  stof en steentjes goed buiten weet te houden. Verder is de binnenkant van de schoen afgewerkt met een zachte stof die erg prettig aanvoelt. (Geen scherpe randjes dus die kunnen gaan schuren.) Onder en rondom de hak heb je voldoende ondersteuning en geringe vering.

Toch kan zelfs deze schoen (zoals elke) dat échte blote-voeten-gevoel niet evenaren. Maar de Ultra Kilowatt komt wel erg dichtbij, dus na één dag met deze schoenen wil je niet anders …

 

 

Share

Geef een reactie