Review: Xtorm Solarbooster AP150

Door – op april 07, 2017 – in TESTS met geen reacties
Review: Xtorm Solarbooster AP150

logo

De zomer komt er weer aan. Bijna tijd dus, voor dat heerlijke weer en mooie avonturen! Tegenwoordig kun je natuurlijk al prachtige foto’s maken met je smartphone. Maar ook navigatie kan prima digitaal via je telefoon of tablet. Maar die apparatuur heeft zo nu en dan wel wat stroom nodig. En hoewel een powerbank misschien een mooie oplossing is voor de nodige ‘juice’ van je apparatuur, is het zeker de moeite waard om eens naar een andere bron van energie te kijken. Zoals een zonnepaneel; bijvoorbeeld de Solarbooster AP150 van Xtorm. Een 12 watt zonnepaneel met 2x een USB aansluiting.

Wij hebben dit zonnepaneel nu al een tijdje mogen testen en we delen de uitkomst graag met jullie! Er zijn twee modellen van Xtorm. Een 12 watt en een 24 watt uitvoering. De 24 watt versie heeft 2x zo veel vermogen maar is ook 2x zo groot. De 12 watt uitvoering is een stuk compacter en ideaal voor je verschillende avonturen in de natuur!

Of je hem nu aan je tas vast maakt tijdens het wandelen, aan je fiets knoopt tijdens een mooie tocht of gewoon even tegen een steen aan legt bij dat heerlijke pauze-plekje aan dat meer in de bergen… Het zonnepaneel doet zijn werk wel!

De laadtijden zijn natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de sterkte van de zon, de hoek van je paneel maar ook het vermogen van je apparaat.

Xtorm heeft een globaal schema van de laadtijden. En dit komt aardig overeen met de werkelijkheid (zie schema). Hieronder een overzicht van de laadtijden zoals wij die ervaren hebben:

  • Na 60 minuten 30 % geladen (iPhone 6, warme namiddagzon),
    dat komt neer op 2 minuten per 1% ofwel 0,5 A per uur.
  • 1 minuut per 1% (iPhone 6, volle zon).


charging_example

Nogmaals; er hangt veel af van de sterkte van de zon en de hoek van je paneel. Het liefst heb je het paneel precies haaks op de zon. Dan bereik je het grootste effect (1 minuut per 1%). Bij een volle zon is een smartphone in 2 uur vol te krijgen. Bij wat mindere omstandigheden in ongeveer 4-5 uur.

De Xtorm Solarbooster heeft 2 USB outputs. Je kunt dus 2 apparaten tegelijk opladen. Het paneel is op de achterkant voorzien van een netje met rits. Hier kun je je apparaten veilig instoppen. Bijvoorbeeld wanneer je het aan je rugzak knoopt of op je fiets monteert. Dit kan heel eenvoudig met behulp van de lusjes die aan de zijkanten van het paneel zitten.

Alle Xtorm zonneladers maken gebruik van zeer efficiënte zonnepanelen. Met een efficiëntie van 22% kunnen deze panelen ook op een klein oppervlakte veel energie opwekken.

Wanneer je het paneel even niet kunt gebruiken kun je hem makkelijk opvouwen tot een klein formaat. In de buitenste flap zit een klein magneetje waardoor hij netjes dicht blijft zitten.

Zonnepaneel   12 watts

Afmetingen     open: 38x26x1cm / gevouwen: 16x26x3cm

Output             2x USB 2,1A

Gewicht          518 grams

Inclusief          Handleiding en karabiner

Te koop bij:   Xtorm 

Mogelijk gemaakt door:
logo

 

Share

Geef een reactie