Test: Coleman Event Shelter

Door – op mei 26, 2014 – in TESTS met geen reacties

EIGENSCHAPPEN

  • 4,5 m x 4,5 m;
  • polyester, waterkolom 600 mm;
  • bruikbaar oppervlak ± 20 m²;
  • 2,28 m hoog (in het midden);
  • 1,9 m hoog (zijkanten);
  • UV bescherming (UVGuard ™);
  • 18.8 kg.

Mogelijk gemaakt door:

COLEMAN Logo_klein

EERSTE INDRUK

Ben je op zoek naar:

  •  een mooie overkapping;
  • bescherming tegen regen en UV straling;
  • een ‘tent’ waar je genoeg ruimte hebt, zowel in oppervlak als in hoogte?

‘Dan zit de Coleman Event Shelter als gegoten’. De shelter is eenvoudig op te zetten en eventueel uit te breiden met andere shelters en accessoires. Alles past in een handige (ruime) draagtas wat bij elkaar wel wat weegt: een goede 18 kg. Maar laat je daar echter niet door weerhouden, de tas heeft handige draag-lussen waardoor je hem alleen of met twee personen kunt tillen.

HET OPBOUWEN

Je begint met het in elkaar zetten van het stalen frame. Elke kant van het frame bestaat uit holle buizen met aan de binnenkant een stalen ketting waardoor ze aan elkaar blijven zitten. Geen touwtjes of elastiek gebeuren dus, wat kapot kan gaan! Het in elkaar zetten van het frame gaat het beste met z’n tweeën, maar is eventueel ook alleen te doen. Nadat het frame staat, moet het doek erover. De klittenbandjes die het hoogste zitten maak je nu alvast vast, anders kom je er straks niet (moeilijk) meer bij. Vervolgens druk je de onderkanten van het frame eenvoudig in de kunststof voetsteunen. Wanneer je dit gedaan hebt kun je het doek helemaal vastmaken en aanspannen. Eventueel kun je de stormlijnen en grondframe nog vastmaken, dit ligt een beetje aan de weersomstandigheden.

IMPRESSIE

CONCLUSIE

Voorop staat: je hebt veel ruimte (±20 m2) ook in de hoogte (2,28 m). Ook het opzetten gaat eenvoudig en je hebt dus snel een mooie en stevige shelter staan. (Opzetten kostte bij ons de 1e keer 30 minuten, de 2e keer 15 minuten). De waterkolom van 600 mm is wel wat aan de lage kant en bij veel grote buien dus een zwakker punt. De gebruiksaanwijzing die bij de shelter zit vonden wij wat verwarrend. We hebben deze dan ook niet gebruikt. Alles spreekt eigenlijk voor zich en het is duidelijk waar welk onderdeel moet komen.

Met de accesoires (zoals de ‘deur’) die je eraan kunt bevestigen kun je de shelter nóg beter uitrusten. Je kunt deze zeer eenvoudig aan de zijkanten bevestigen om zo een windscherm te creeëren. Of je kunt bijvoorbeeld 3 zijkanten en 1 deur erbij kopen: dan heb je gewoon een tent én shelter in één! Voor op de camping kun je hem mooi gebruiken als ‘voor’-tent, barbequeplaats, etc. (Je kunt er ook in koken, maar let wel op de veiligheid! Hoewel het tentdoek brandvertragend is; geen hete apparaten dichtbij het tentdoek gebruiken/zetten). Maar deze shelter is ook prima te gebruiken voor beurzen of bijvoorbeeld voor buitensportbedrijven die workshops willen organiseren en daarbij beschutting en/of gezelligheid zoeken.

Share

Geef een reactie