TEST: KEEN Durand

Door – op september 15, 2014 – in SCHOENEN met geen reacties

EIGENSCHAPPEN VAN DE DURAND MID:

 • Durand Mid behoord tot de Trailhead collectie.
 • Materiaal bovenkant: Nubuck leer en stof.
 • KEEN.DRY waterdicht en ademend membraan, met een direct-inject PU middenzool.
 • Door geïntegreerd kussen onder de hiel en de PU middenzool is er maximale demping.
 • Pasvorm: ½ maat groter kiezen dan normale schoenmaat.
 • Gewicht per schoen: 588 g (dames US 9) 726 g (heren US 11).
 • Richtprijs: € 159,95.

 OVER DE TRAILHEAD COLLECTIE

De schoenen van de KEEN Trailhead collectie staan, net als de overige collecties, bekend om hun out-of-the-box comfort, maar ook de duurzaamheid en een goede pasvorm is kenmerkend.

Voor de Durand Mid in deze collectie geldt, dat de maximale comfort van de schoen het meest belangrijk is. Voor serieuze wandelaars is dàt namelijk wat ze de hele dag doen laten lopen. Dit wordt door een aantal toepassingen bereikt, waaronder de maximale shock absorptie en de direct-inject PU middenzool. Door een geïntegreerd hiel-kussen direct in de middenzool, ervaart men die shock absorptie, oftewel demping. Het geïntegreerde hiel-kussen staat direct in verbinding met de PU middenzool. Deze direct-inject PU middenzool is door middel van warmte en druk gefabriceerd. Op deze manier is de middenzool flexibeler en duurzamer. De PU middenzool zorgt ervoor dat de demping gedurende jaren blijft zoals het was op dag 1, oftewel volgens de slogan van KEEN: “Comfort, from the first step to the millionth”. Deze twee componenten zorgen dus voor maximale demping en die maximale comfort gedurende de hele dag.

 


KEEN-Durand-Graphic

EERSTE INDRUK

Een lichte en stoer uitziende wandelschoen. Geschikt voor langere afstanden waarbij je graag beschermd bent tegen natte voeten en zwikkende enkels. Door de relatief dunne zool zou veel contact met de ondergrond mogelijk zijn. Wat voor wandelingen met een dag-rugzak erg fijn is. Door de soepele zool van de schoen is inlopen niet nodig.

HET TESTEN

De Durand Mid’s zijn getest in de Oostenrijkse Alpen, op rotsen, modderpaadjes, beekjes en noem maar op. Tijdens deze tests hebben we het voordeel gehad om met de Durands in warm, droog weer, maar ook met kouder, nat weer te wandelen. Op deze manier is de schoen voor verschillende uitersten komen te staan.

 In warme, droge omstandigheden is de schoen nog steeds heerlijk om te lopen. Vooral omdat je in de natuurlijke pas niet wordt beperkt. Wel moet worden gezegd dat de schoenen in deze omstandigheden warm zijn en dan qua ademende werking niet altijd voldoen. Zoals zoveel membranen ademt het KEEN.Dry wel, maar naarmate het verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van de schoen weinig verschilt, wordt de ademende werking minder – tot niet.

 De andere kant van het verhaal zijn de natte omstandigheden. Tijdens deze wandelingen hielden we de voeten droog en waren we blij dat KEEN.Dry de regen en het water tegenhield.

Daarnaast was er in nat, rotsachtig terrein voldoende grip door de tweedelige samenstelling van het rubber op de onderkant van de schoen. Doordat de zool niet te dik aanvoelt, kun je goed je voeten afwikkelen, op de natuurlijke manier, zonder elk steentje te voelen.

NADELEN

 • De veters zijn niet in één keer strak te trekken (door de wrijving van de oogjes).
 • Niet voor alle (smalle) voeten geschikt.

VOORDELEN

 • Een lichte en soepele schoen.
 • Leuke, frisse kleuren.
 • Veel bewegingsvrijheid, met een goede, stevige pasvorm en grip.

CONCLUSIE

Follow your feet, is het motto van Keen en dat blijkt. De Durand Mid is een lichte, soepele schoen die de natuurlijke pas niet beperkt. Door veel contact met de ondergrond en bewegingsvrijheid kun je je voeten echt hun werk laten doen, zonder elk kuiltje en steentje te voelen. Comfort, goede pasvorm en duurzaamheid staan voorop. En eerlijk is eerlijk de Durands zijn niet de meest charmante schoenen die er zijn, ze ogen namelijk wat log. Maar zoek je een stoere, comfortabele en soepele schoen, dan kan de Durand het voor je zijn.

Verder zijn de oogjes voor de veters gemaakt van stof, wat veel wrijving tussen de veters en de oogjes creëert. De veters kun je dan ook niet in één keer strak aantrekken. Dit doe je stukje voor stukje. Daarnaast heb je een paar normale tot brede voeten nodig, om de Durands goed om je voet te laten aansluiten. Dan hoef je alleen nog een kleur te kiezen en je bent klaar voor je volgende avontuur.

 

 

 

 

 

 

Share

Geef een reactie