TEST: Sevylor Colorado

Door – op september 14, 2014 – in WILDWATER met geen reacties

EIGENSCHAPPEN

 • Sevylor Colorado Kit + pomp en draagzak.
 • Deelbare peddels.
 • Weegt 14,7 kg, met 200 kg draagvermogen.
 • Loosplug en robuuste Boston-ventielen.
 • Gemaakt van zeer robuust PVC.
 • Verstelbare zitjes.
 • Losse vin voor vlak water.

EERSTE INDRUK

Een zware maar zeer stevige boot die tegen flink wat stootjes lijkt te kunnen. Wordt geleverd met een handige drukmeter om te hard oppompen te voorkomen. De boot heeft een sportieve uitstraling en is voorzien van handvaten die het tillen makkelijker maken. Met stevige ventielen en een loosplug lijkt het een mooie opblaasboot voor op het water.

VIDEO

SEVYLOR COLORADO

Het opblazen van de kano doe je met een voet- of elektrische pomp (compressor). In geval van de voetpomp maak je gebruik van de losse drukmeter. De elektrische pomp kun je instellen op een bepaalde druk, zodat hij de luchtkamer nooit te hard oppompt. Je kunt deze aansluiten op de auto (12 V). Het duurt ongeveer 8-10 minuten voor je de kano vaarklaar hebt.

De zitjes zijn verstelbaar en zitten comfortabel. Je kunt ze er ook uit halen mocht je dat willen. Zo kun je er bijv. een éénpersoons van maken. Het onder de knie krijgen van het sturen met z’n tweeën kost even wat tijd, maar dat draagt wel bij aan de beleving. Je vaart dan echt samen van de rivier. Tijdens onze tocht op wildwater 2 hebben we de boot goed kunnen testen op o.a. stabiliteit en stuurgemak. Dankzij de grote luchtkamers is de boot namelijk erg stabiel en kun je de boot tot wel 200 kg beladen. Toch is hij niet té log. Je kunt er nog aardige lijnen mee varen, zoals dat in vakterm heet.

Uiteraard komt er op een gegeven moment water in de boot als het er even wild aan toegaat. Ook daar is aan gedacht. Achterin de boot zit een stevige loosplug waardoor het water eenvoudig uit te boot kan. Voor vlak water kun je aan de onderkant de meegeleverde losse vin monteren. Zo kun je nóg makkelijker recht vooruit varen.

Als je de boot een stukje moet tillen kun je gebruik maken van de grote handvaten die op de voor- en achterkant zitten. In je eentje is de boot lastig te tillen, maar voor korte stukjes wel mogelijk.

Uiteraard komt er ook een eind aan al het plezier. Aan het drogen en opbergen van de boot moet je wel de nodige tijd besteden. Zorg dat de boot goed droog is vóórdat je hem opbergt. Dat gaat het makkelijkst als je de buitenkant van de boot eerst grof afdroogt met een spons. Daarna alle ritsen van de luchtkamers openzetten. Nogmaals droog maken (afnemen) met een spons en/of handdoek. Vervolgens nog even goed laten drogen in de buitenlucht. Dit kost even wat tijd, maar zorg jij goed voor je materiaal, dan zorgt je materiaal goed voor jou!

NADELEN

 • Zwaar (14,7 kg).
 • Drogen kost aardig wat tijd.

VOORDELEN

 • Neemt relatief weinig ruimte in beslag.
 • Gemaakt van zeer robuust PVC.
 • Voorzien van draag-handvaten en goede loosplug.
 • Verstelbare / verwijderbare zitjes.

CONCLUSIE

De Sevylor Colorado is zeer geschikt voor verschillende avonturen. Voor zowel vlak- als wild water (max. niveau 2). Eenvoudig op te pompen en weer op te vouwen. Het drogen van de boot is een klus waar tijd in gaat zitten, maar naar onze mening, gezien alle voordelen, de moeite waard. De boot in je eentje tillen lukt wel voor kleine stukjes maar is niet prettig bij grotere afstanden. Bij onze eerste indruk zeiden we dat de boot tegen een stootje leek te kunnen. En dat is 100% het geval. Stabiel en toch niet té log om geen strakke lijnen meer mee te kunnen varen. De robuuste ventielen, loosplug, verstelbare zitjes en het robuuste PVC maken deze kano tot een waardig watermonster.

Share

Geef een reactie