Triglav Klettersteig

Door – op april 02, 2014 – in VIA FERRATA, WANDELEN met 2 reacties

FOTO’S

© Esther de Vries

AUTEUR:

 Esther de Vries

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  hangbrug NIVEAU C  info_g OPMERKINGEN
   
  • Zie tekst hieronder.
  kabelbrug HOOGTEVERSCHIL 1849 m
   - BEGINHOOGTE 1015 m
  ladder    - EINDHOOGTE 2864 m
      
  tokkel  TOTAALTIJD  
13h OVERIG
   - HEEN 2h LAND SLOVENIË
tyrolean    - ROUTE 6h TOPO topoja
   - TERUG
5h PRIJS  gratis
    EXTERNE LINK(S) -
   
 

ROUTE:

1. Naar de route (Triglav Klettersteig)
Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats van Ajavez Dom in Vratatal. Vanaf de Ajavez Dom volg je de borden/markering Luknja. Dit Luknja zadel kun je, als je uit de bossen bent, al goed zien liggen.
Het eerste stuk is prima te doen en is nog redelijk vlak, later word het steil en zwaarder het laatste stuk is het pittigst doordat er veel losse stenen liggen. Eenmaal boven kun je lekker even een pauze nemen genieten van het uitzicht, dan hup je helm op, gordel aan en dan op naar de top van de Triglav, via de klettersteig: Plemenice!

2. De Triglav klettersteig:
Vanaf Luknja is het eerst deel gezekerd, het is veelal stijl maar op een rustig tempo goed te doen. Na een tijdje houd de kabel op en moet je ongezekerd verder. In totaal is 80% a 90% van de route naar de top niet gezekerd is. Af en toe is het flink steil en moet je geen last van hoogte vrees hebben. Wij vonden dat er stukken tussen zaten die best wel gezekerd hadden mogen zijn, maar wat een toffe en mooie klim is dit! Vergeet af en toe niet pauze te nemen en even goed te genieten van het uitzicht!! Vooral het uitzicht boven op de top is heel gaaf, er is niets om je heen hoger dan dat jij staat! Nadat je de top hebt bereikt kun je er voor kiezen om in 1 keer door te lopen naar beneden, naar de parkeerplaats. Dit hebben wij niet gedaan en raad ik ook af (tenzij je een hele ervaren en snelle klimmer/hiker bent). Wij zijn na de top afgedaald naar de Triglavski Dom. Hier hebben wij de nacht doorgebracht, en alleen dat al is een mooie ervaring.

3. Terugweg:
Vanaf de Triglavski Dom staan er meteen al weer borden Aljavez Dom. Deze volg je naar beneden via de Pragweg. En dan kom je uiteindelijk weer uit in het dal waar je de Aljavez Dom en de parkeerplaats vind.

OPMERKING:

De Triglav Klettersteig kun je het best in de zomer doen i.v.m. sneeuw onderweg. Wij hebben hem in juli gedaan en hadden bovenin nog grote stukken sneeuw.

 

DOWNLOAD: gpxkml

 

 

Kaart

Share

Geef een reactie