Venture 30 Solar Kit, Nomad 7 GOAL ZERO

Door – op augustus 24, 2016 – in TESTS met geen reacties
Venture 30 Solar Kit, Nomad 7 GOAL ZERO

Wij mochten het paneel; NOMAD 7 proberen i.c.m. een accupack Venture 30. Met een vermogen van 7 Watt laadt het paneel apparaten redelijk snel op. Hieronder vind je de tijden zoals wij die hebben ervaren:

  • 15 mA per minuut in de volle zon.
  • 7,5 mA bij normale zon en ‘schuin’ (niet haaks op de zon).
  • 4 mA met bewolking en zon.
  • 2 mA met bewolking.

(iPhone 5s 1560 mA, Samsung Galaxy s5 2800 mA en bv. powerbank 7800 mA.)

Dit komt precies overeen met de specificaties die ze hebben opgegeven. En dat zien we niet altijd zo. Goed gedaan GOAL ZERO!

Dan iets over de kwaliteit. Want we nemen dit paneel natuurlijk niet mee naar een 4-sterren hotel. Voorzien van een stevige en slijtvaste buitenant kan dit paneel zeker een stootje hebben. Voorzien van genoeg lusjes om hem waar dan ook aan te bevestigen. Het paneel blijft door het magneetje in de sluiting goed dicht zitten. Het vakje achterop, dat is voorzien van een handige rits, is ideaal voor telefoons, gps, accupack e.d.

Met 460 g zeker geen overbodig gewicht. Want je krijgt wat moois terug van dit product.

Met het zonnepaneel kun je veilig een USB apparaat opladen omdat de 5V-5W uitgang gereguleerd is. Ook kun je het paneel doorlussen met andere panelen of de 12V uitgang gebruiken voor de zwaardere accupacks van GOAL ZERO.

In combinatie met de NOMAD 7 hebben wij naast onze telefoon de VENTURE 30 gebruikt. Een powerbank met 7800 mA vermogen. Hiermee kun je een smartphone ongeveer 3-4x herladen of bv. een actiecamera (5x). Met de NOMAD 7 is deze accupack in 8-16 uur weer vol.

Een robuuste, waterdichte (IPX6)  jongen voor buiten in de bergen. Een zeer stevige en stootvaste rubberen buitenkant met degelijke USB-laadkabel. Voorzien van 5 blauwe led’s om de capaciteit globaal af te lezen. Hij heeft 2 USB uitgangen tot 2.4 A. De powerbank is iets groter dan ‘reguliere’ versies maar weegt ongeveer hetzelfde à 250g.

Het mooie is dat je je zaklamp thuis kunt laten met deze unit. Want de blauwe led’s veranderen met een druk op de knop in felle witte led’s (65 lumen) die dienen als zaklamp. POWER. ANYTHING. ANYWHERE.

Share

Geef een reactie