Victorinox, een Zwitserse legende vol herinneringen!

Door – op november 08, 2013 – in PRODUCTNIEUWS met geen reacties
Victorinox, een Zwitserse legende vol herinneringen!

Ik was nog niet oud, een jaar of 5. We waren in Zwitserland op vakantie met het gezin (2 broers, zus en ouders). Elk jaar keken we uit naar die vakantie, want we wisten: we gaan de bergen in! Van hut naar hut, stempels verzamelen en altijd weer nieuwe avonturen en verhalen die onze vader vertelde. Onze vader vertelde namelijk, elke avond in de tent een verhaal aan ons, ‘verhalen-bak’ noemde we het. De verhalen gingen over de dieren in het bos die op avontuur gingen; Bruintje de Beer, Reintje de Vos en ga zo maar door. Ze beleefden, héél toevallig, bijna precies dezelfde avonturen als wij die dag beleefde. Toen waren we nog te jong om het door te hebben, maar nu… wat was het leuk om naar te luisteren en wat een mooie herinneringen!

We kregen ook elke vakantie ‘vakantie-geld’. We mochten zelf besluiten waar we het geld aan uitgaven. En ik wist wat ik wilde: een zakmes! Dus mijn vader en ik gingen samen op zoek naar een ‘zakmes-winkel’. Die zijn gelukkig niet moeilijk te vinden in Zwitserland! Ik had al snel een mooie gevonden, maar toen werd het nog mooier. Mijn vader vroeg: ‘Wil je ook je naam erin laten graveren’? JA! Natuurlijk wilde ik dat, maar mijn vakantie-geld was op! Dus als extra-tje betaalde mijn vader het graveren. En na ongeveer 5 minuten was de meneer in de winkel klaar… Je kunt je voorstellen, dat je als jongen van 5, daar samen met je vader een zakmes koopt, met je eigen naam erin, je zo blij bent als je nog nooit bent geweest!

En nu, 21 jaar later en vele outdoor-avonturen rijker, is het zakmes nog steeds een standaard item wat op de inpaklijst staat zodra er een reis / avontuur op de planning staat.

Victorinox, een Zwitserse legende vol herinneringen! – Sytse Elzinga – Outdooridee.com

 

 

Share

Geef een reactie