Bikepark Bad Ems

Door – op april 10, 2014 – in NIEUWS met geen reacties

Bikepark Bad Ems open op 26 aprilEmser Bikepark

In het kuuroord Bad Ems wordt zaterdag 26 april een van de langste vrij en gratis toegankelijke mountain bike parcours van Duitsland geopend.

Bad Ems ligt in de deelstaat Rheinland-Pfalz en is vanaf Utrecht een kleine drie uur rijden. Vanaf Koningsdag is het toeristenplaatsje een sportieve attractie rijker. Het mountain bike parcours start op vierhonderd meter hoogte, heeft een lengte van bijna vier kilometer en telt meer dan honderd northshores, drops, kickers, corners, tables en andere objecten die de tocht spannend en uitdagend maken.

Lokale mountain bikers hebben de afgelopen twee jaar met hulp van de gemeente een traject door het natuurpark Nassau aangelegd. In totaal hebben bijna honderd vrijwilligers uit Duitsland en Nederland meegewerkt. Het parcours is gratis toegankelijk en wordt onderhouden door de lokale sportvereniging. Fietsers uit Nederland zijn van harte welkom om niet alleen het parcours te overwinnen, maar ook om een van de vele andere fietsroutes te verkennen die de omgeving rijk is.

Bad Ems ligt aan de voormalige Romeinse rijksgrens, de Limes. De restanten hiervan zijn nog altijd te vinden in de bossen en heuvels waarlangs tientallen fietsroutes zijn aangelegd. In het stadje en de dorpen eromheen zijn volop overnachtingsmogelijkheden; van campings en goedkope bed & breakfasts tot exclusieve wellness-hotels.

Op zaterdag 26 april wordt het parcours officieel geopend tijdens een evenement dat om 11.00 uur begint.

Meer informatie over het parcours en de activiteiten die er worden gehouden is te vinden op Emser Bikepark en op Facebook. Voor toeristische informatie en overnachtingsmogelijkheden kun je hier kijken.

Share

Geef een reactie