Boersberg, Kasteel Doorwerth

Door – op november 08, 2015 – in WANDELEN met geen reacties

FOTO´S

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  VuurplaatsDrinkwaterUitzichtpuntZitmogelijkheidBergboek TOTAALTIJD (13.2 km): 3 h 30 OPMERKINGEN
 
  • Een mooie wandeling rondom Doorwerth met een beetje historie.
   
 
  BEGINHOOGTE: 22 m
EINDHOOGTE: 22 m
   HOOGSTE PUNT: 65 m
  HOOGTEMETERS: 400 m OVERIG
  – HEEN           400 m LAND  NEDERLAND
                      200 m EXTERNE LINK(S) -
                      200 m  
       
  – TERUG           - m  
                     ▲ - m  
                     ▼ - m  

ROUTE:

Parkeren
Er is een groot parkeerterrein aan de Wolfhezeweg tussen Wolfheze en Oosterbeek.

De route
Als je de parkeerplaats verlaat kom je al snel bij de Wodanseiken. Deze eiken staan aan de Wolfhezerbeek en behoren tot de bekendste bomen van Nederland. Ze kunnen (en zijn) wel honderden jaren oud! We volgen de Wolfhezerbeek (hier waarschijnlijk nog droog) tot we op een gegeven moment links omhoog lopen. De heide op. Vanaf hier kijken we al snel neer op de Wolfhezerbeek, die hier toch wel indruk begint te maken. Tijd om weer richting de beek te gaan en ons te laten verrassen met avontuurlijke bruggetjes en paden!

Na dit prachtige stukje natuur is het tijd om onze weg te vervolgen richting uitkijkpunt Boersberg. Even doorstappen. Hier aangekomen heb je (hopelijk) prachtig uitzicht. Onder andere op  Kasteel Doorwerth, onze volgende richting. Het spreekt denkt voor zich dat de Boersberg een uitgesproken plek is voor een pauze.

Nadat we een beetje genoten hebben van deze plek dalen we af om naar Kasteel Doorwerth te gaan. Via de oprijlaan bereiken we het kasteel. Meer informatie over het kasteel is ter plekke te vinden of op deze link. (Zeker de moeite waard om even een rondje binnen de kasteelmuren te lopen.

Onze route gaat verder over de waterkerende dijk die in 1643 rond Kasteel Doorwerth werd aangelegd. Momenteel heeft de dijk nog steeds dezelfde functie als toen. We zien vanaf hier de heuvelrug weer liggen… we gaan weer omhoog! Maar we krijgen er weer mooie vergezichten voor terug. Een prachtig uitzicht op onder andere de Nederrijn. Na al deze indrukken kunnen we even de pas erin zetten en richting het noorden lopen. Over paden met statige beukenboom, die daar keurig staan opgesteld, komen we dichter bij ons eindpunt. Een tocht met verschillende karakters!

Korte route
Er is ook een korte variant van deze route. Je komt dan niet langs de uitkijktoren en het kasteel maar je loopt dan wel over de prachtige heide. Zie voor details de kaart.

DOWNLOAD: gpxkml

Kaart

Share

Geef een reactie