Dr. Julius Mayr weg

Door – op juli 03, 2013 – in VIA FERRATA met geen reacties

FOTO’S

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  hangbrug NIVEAU A  info_g OPMERKINGEN
    Omdat Dr. Julius Mayr, die in 1887 toetrad tot de Sectie – Rosenheim, wenste dat er een hut kwam op de Brünnstein is de route naar hem vernoemd.
  kabelbrug HOOGTEVERSCHIL 274 m
   - BEGINHOOGTE 1360 m
 1x  ladder    - EINDHOOGTE 1634 m
      
tokkel  TOTAALTIJD  
4h30 OVERIG
   - HEEN 2h15 LAND DUITSLAND
tyrolean    - ROUTE 0h30 TOPO topoja 
   - TERUG
1h40 PRIJS  gratis
    EXTERNE LINK(S)  -
   
 

ROUTE:

1. Parkeren Rosengässe
Vanuit Aschau (nabij Bayrischzell) met de auto richting Rosengässe. Parkeren kan bij de Rosengässe (alleen voor gasten) of zo’n honderd meter bergafwaarts (openlijk).

2. Route 651:
Volg route 651 ri. Brünnsteinhaus. Een mooie wandeling door een leuke omgeving. De weilanden kunnen érg drassig zijn in de zomer! Verschillende afgelegen boerderijtjes en koeien zijn kenmerkend voor dit gebied!

3. De klettersteig:
Achter het Brünnsteinhaus begint de route niet direct. Je moet zo’n 150-200m over een normaal pad lopen totdat de route echt begint.
De route begint met een spleet in een rots en wat leuke trappen. Leuke en makkelijke klettersteig met mooie uitzichten!
Bovenop de rots staat een klein kapelletje waar je niet in kunt. Als je de kam een stukje volgt (prima te lopen) kom je bij het kruis en bergboek.

4. Terugweg:
De terugweg staat goed aangegeven, net als de heenweg. Je kunt wat variëren door route 653,654 te pakken op de terugweg.

*. Alternatieve route:
Het is ook mogelijk om vanuit Buchau te starten (hier is ook een parkeerplaats). Volg dan de 652 (Via Alpina) ri. Brünnsteinhaus à 2h 30.

DOWNLOAD: gpxkml

 

Kaart

Share

Geef een reactie