Film: “Wild” 2014

Door – op maart 11, 2015 – in NIEUWS met geen reacties

De film “Wild” is een prachtige film, met een goed achterliggend verhaal, leuke quotes en prachtige muziek. Zeker voor de liefhebbers van reizen, avontuur en goede muziek. Het is een waar gebeurd verhaal van een vrouw die zichzelf terug wilde vinden aan de hand van het lopen van een 1000 miles (1609 km) lang pad in west Amerika.

Samenvatting

Cheryl Strayed is een vrouw die het PCT pad van 1000 miles aflegt, vanaf de Mexicaanse grens tot aan de Canadeese grens. Op deze manier wil ze zichzelf weer terug te vinden. Met het drama die daaraan vooraf ging, wordt het een prachtige, lange tocht met mooie flashbacks. Voor degenen die ervaring hebben met het lopen van langere afstanden of trektochten zit er ook zeker humor in. Kortom, deze moet je gezien hebben.

Het PCT pad

De totale lengte van The Pacific Crest Trail is 4286 km, waarvan Cheryl Strayes dus 1609 km heeft gelopen. In Campo, op de grens met Mexico, begint het pad en loopt door 25 nationale bossen, beschermde wildernis gebieden en 7 nationale parken. Het totale pad loopt langs de hogere delen van de Sierra Nevada en de Cascade Range, die ongeveer 200 km ten oosten van de Stille Oceaankust liggen. Ook langs heuvelruggen, bergketens, de staten Oregon en Washington loopt het langeafstandspad. Hij wordt vooral gedaan door wandelaars en paardrijders. Bij de grens met Canada in het Manning Park eindigt de Trail.

Als je van reizen en avontuur houd is dit zeker een aanrader! Dus bekijk hier alvast de Trailer van “Wild”.

 

Share

Geef een reactie