Hollentalangerhutte – bouwnieuws

Door – op april 10, 2014 – in NIEUWS met geen reacties
Hollentalangerhutte – bouwnieuws

Gelegen aan de voet van de Zugspitze; de hoogste berg van Duitsland, ligt, of eigenlijk lag de Hollentalangerhutte. De hut was gebouwd in 1893 maar voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Denk aan: brandveiligheid, vochtige muren, hygiëne voorschriften, etc. Meer dan 100 jaar later (in 1999) was een revisie voor de hut goedgekeurd, maar er waren toch nog bezwaren. Het ontwerp was namelijk niet lawine proef. 5 jaar later kwam men tot de conclusie dat het ontwerp maar voor 5% duurzaam genoeg was en het plan was daarmee dan ook direct van tafel. Het moest totaal vernieuwend zijn. Het huidige ontwerp is dat dan ook, misschien wel een beetje té voor sommigen.

De hut biedt 100 bedden, waarvan 40 als 2-persoon en de rest als stapelbed (‘lager’). De eetkamers zijn groter en de sanitaire voorzieningen voldoen aan de huidige richtlijnen.

De hut wordt nu gebouwd als een trapmodel. Een origineel dak (A-vorm) was niet verzekerbaar geweest en dus geen optie. De kelder is van beton, voor de stevigheid. Al het andere van hout. dit laatste is gedaan voor de sfeer maar het bespaart ook nog eens gewicht. Alles moet namelijk ingevlogen worden omdat er geen toegangsweg is.

De bouw kost 4,5 miljoen euro en moet eind mei 2015 klaar zijn.

Filmpjes van de bouw (heli):

http://www.youtube.com/watch?v=jzX7N5vwCec
http://www.youtube.com/watch?v=jcH13IRm_0Y

bron: http://www.davplus.de/huetten/mitbauen/ersatzbau-hoellentalangerhuette

ROUTE IN DE BUURT:

Share

Geef een reactie