KEEN UNEEK

Door – op juni 05, 2014 – in NIEUWS, PRODUCTNIEUWS met geen reacties

Portland/Rotterdam – 5 juni 2014 – KEEN is voortdurend op zoek naar innovatie en creëert nieuwe producten om de levensstijl en outdoor avonturen van actieve mensen te ondersteunen. Nu is er een nieuw, typisch hybride product: UNEEK™, een sandaal onvergelijkbaar met alles wat je eerder hebt gezien.

Een creatie uit slechts twee koorden en een zool zorgt voor een samensmelting van outdoor, urban, functie en stijl. UNEEK™ wordt gemaakt door middel van een geheel nieuwe constructie die de conventionele manier van sandalen maken uitdaagt. Het resultaat? Een sandaal met een unieke pasvorm.

“We zijn begonnen met het bestuderen van de voet en hebben elk stuk van de sandaal opnieuw ontworpen, zodat deze de beste pasvorm voor de voet kreeg”, aldus Jeff Dill, Business Unit Director van de categorie Trailhead bij KEEN. “Daarbij vormde één element het startpunt: het koord. Vanuit daar zijn we verder gaan creëren en hebben alleen het noodzakelijke toegevoegd. Er zit schoonheid en elegantie in de eenvoud.”

Met een compleet andere look en feel geeft UNEEK het comfort dat KEEN fans mogen verwachten van het merk. UNEEK bestaat uit twee koorden en een eenvoudig, geweven ontwerp, waardoor de bovenkant vrij beweegbaar is, maar zich nauw om de voet sluit met behulp van een elastische veterconstructie.

Deze constructie zorgt voor een gevoel van vrijheid, terwijl de voet toch goed op zijn plek blijft. De lichtgewicht PU tussenzool zorgt voor comfort naast duurzaamheid. De rubberen noppen en razor siping (inkepingen in de buitenzool) bieden bescherming en zorgen voor een goede grip. UNEEK (adviesprijs €111 )
biedt veel comfort, heeft een gewicht van slechts 290 gram en is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor
zowel dames als heren.

“KEEN is een merk dat dingen anders doet dan andere merken en daarmee de bestaande status quo uitdaagt. UNEEK is met een onverwacht ontwerp de voorloper van de volgende generatie sandalen,” voegt Jeff Dill toe.

KEEN zal de limited edition UNEEK lanceren op www.keenfootwear.com en in de KEEN Garages op 5 juni 2014.

Share

Geef een reactie