MSR toont WindBurner 1.8L Personal Stove System

Door – op december 31, 2015 – in NIEUWS, PRODUCTNIEUWS met geen reacties
MSR toont WindBurner 1.8L Personal Stove System

MSR® toont WindBurner 1.8L Personal Stove System voor weekendtochten met de rugzak

Personal Stove System brengt water aan de kook onder omstandigheden waar andere branders het af laten weten (bron: CascadeDesigns).

 

Cork, Ierland (November, 2015) — MSR (Mountain Safety Research®), de fabrikant van hoogwaardige buitensportuitrusting, presenteerde onlangs haar geheel nieuwe WindBurner 1.8L Personal Stove System voor twee of drie buitensporters.

Deze nieuwe brander is een grote versie dan de WindBurner 1.0 L en biedt actieve buitensporters de superieure windbescherming van MSRs bekroond alpinisten Reactor Stove System in een gemakkelijk, compact ontwerp. De WindBurner 1.8L komt als compleet brandersysteem, maar kan ook als aparte pan worden aangeschaft voor gebruik op bestaande WindBurner branders. Hij is ontwikkelend voor buitensporters en weekendkampeerder die een betrouwbaar kooksysteem voor minimalistische maaltijden en snelle warme dranken nodig hebben.

De ultra-efficiënte stralingsbrander van de WindBurner zorgt – in combinatie met het gesloten ontwerp – ervoor dat de brander probleemloos werkt in koude en winderige omstandigheden waar andere branders minder goed of helemaal niet meer functioneren. De 1.8L WindBurner brengt 0.5L water bij matige wind al aan de kook in 2:45 minuten; omstandigheden waar concurrerende branders het water vaak al niet meer aan het koken krijgen.

De WindBurner brander dankt zijn hoge prestaties aan de verbranding van primaire lucht en convectieve en stralingswarmte, terwijl de ingebouwde warmteoverdracht zorgen zorgt voor een nog grotere efficiency. Daarmee biedt de WindBurner betrouwbaarheid bij het koken, ook onder de uitdagende omstandigheden die elke  buitensporter onderweg tegenkomt.

De compacte pan klikt draaiend op de brander voor een veilig en stabiel geheel. Een geïntegreerde kom is groot genoeg om gemakkelijk eten voor twee of drie personen klaar te maken en te serveren. De transparante BPA-vrije deksel van de WindBurner heeft drie functies: hij kan gebruikt worden als vergiet, als drinktuit en is compatible met de MSR WindBurner Coffee Press.

Ook zijn er slimme accessoires zoals de WindBurner 1.8L Accessory Pot, welke het mogelijk maakt voor mensen die al een 1.0L WindBurner hebben om hun systeem volledig aan te kunnen passen aan de omstandigheden en groepsgrootte van hun trip. Maar ook de WindBurner 1.8L Coffee Press Kit; de WindBurner Hanging Kit; en de compleet nieuwe WindBurner Skillet (koekepan). De Windburner en accessoires zal beschikbaar zijn in januari 2016.

WindBurner 1.8L Personal Stove System

  • MSRs 1.8L winddichte kooksysteem,
  • perfect voor 2-3 reizigers,
  • is ideaal voor zowel buitensporters als weekendkampeerders die minimalistische maaltijden klaarmaken of snel een warm drankje willen.
  • RRP €150.00.

bron: CascadeDesigns

Share

Geef een reactie