Ötscher – Rauer Kamm

Door – op februari 19, 2015 – in WANDELEN met geen reacties

VIDEO

FOTO´S

ONDERDELEN

INFO

EXTRA

  VuurplaatsDrinkwaterUitzichtpuntZitmogelijkheidBergboek TOTAALTIJD (27 km): 12h 30 OPMERKINGEN
  – HEEN (18 km) 9h
 • Deze wandeling naar de Ötscher (1893 m) neemt je mee door de ‘Grand Canyon’ van Oostenrijk. Een prachtige kloof met spannende, maar leuke paden en helderblauw water.
    – TERUG (9 km) 3h 30
 
  BEGINHOOGTE: 540 m
EINDHOOGTE: 540 m
   HOOGSTE PUNT: 1893 m
  HOOGTEMETERS: 2856 m OVERIG
  – HEEN           1423 m LAND  OOSTENRIJK
                      1353 m EXTERNE LINK(S)  LINK-hut
                      70 m  
       
  – TERUG           1433 m  
                     ▲ 80 m  
                     ▼ 1353 m  

ROUTE:

Parkeren
Wij hebben de auto in Erlaufboden geparkeerd. Maar je zou ook ten zuid-oosten in Josephsberg kunnen starten.

   1. Start:
    Naast de parkeerplaats zie je direct het water, de Erlauf, stromen. Je volgt het kleine paadje en na enkele stappen ben je al in de ‘Grand Canyon’ van Oostenrijk. Camera bij de hand houden dus! Je loopt richting het zuiden naar de Stausee. Vanaf daar ga je westwaarts richting het Ötscherhias. Een leuke, maar kleine hut waar je pauze zou kunnen houden. Wij hebben gekozen voor een ‘eigen’ plekje. Heerlijk aan het water!
   2. Vanaf het Ötscherhias 
    Vanaf hier blijf je in westelijke richting lopen en kom je o.a. langs een prachtige waterval (zie foto)! De kloof wordt hier steeds mooier en steiler. Houten planken en diverse waterpartijen zijn hier volop aanwezig. Na een paar uur gelopen te hebben verlaat je het kleine pad en kom je op een onverharde weg. Vanaf hier ga je naar het ‘Riffelsattel’. Een pittige klim voor je bij het Ötscherschutzhaus 1418 m komt. Vanaf hier is het een klein stukje naar het panorama-uitzicht, Hüttenkogel 1526 m. De top is dan zeker nog een goed uur lopen.
   3. Ötscher,bergboek en afdalen
    Op de top van de Ötscher heb je uiteraard ook een prachtig uitzicht. Even verderop (richting noord-oosten) vind je het bergboek. De afdaling over de Rauer kamm is een vrij pittige voor ‘wandelbegrippen’. Alpine niveau 2 afklimmen. Hier en daar zitten een paar haken, maar voor een ervaren wandelaar / mensen met een goede stapzekerheid is dit te doen.
   4. Terug
    De afdaling/wandeling over de Rauer Kamm is een prachtig stuk! Wanneer dit achter de rug is kun je door het bos afdalen naar Trübenbach en vanaf hier over de weg terug naar Erlaufboden.

EXTRA INFO:
Een pittige tocht, die wij in twee dagen hebben gedaan!

DOWNLOAD: gpxkml

Kaart

Share

Geef een reactie