Reddingsdient op Kalumnos – Griekenland

Door – op november 12, 2013 – in NIEUWS met geen reacties
Reddingsdient op Kalumnos – Griekenland

Reddingsdient op Kalumnos – Griekenland

Welke klimmer heeft niet gehoord van Kalymnos? Het Grieks eiland in het zuidoosten van de Egeïsche Zee, voor de kust van Turkije. Wereldberoemd om zijn vele kliffen met meer dan 2000 routes. Hoewel bergbeklimmers hier massaal klimmen was er nog geen officiele reddingsdienst voor klimongevallen. Omwoners riepen de hulp van de Petzl Foundation in om hen te helpen om te trainen in reddingstechnieken.

Bij gebrek aan een officiele reddingsdienst besloten de bewoners om een eigen rescue team op te richten, met de steun van de gemeente. Het reddingsteam bestaat momenteel uit 6 vrijwiliggers. Gezien er geen helikopter beschikbaar is voor reddingen in dit gebied, zijn er specifieke vaardighjeden en technieken nodig. De Petzl Foundation heeft de vrijwilligers daarom getraind in touw-reddingstechnieken.

Met dank aan de eigenaren van de Glaros Bar, gelegen in het dorp Massouri, zijn ze in staat geweest om ook te materialen voor de reddingen aan te schaffen. Met grote dank aan Petzl en de Petzl Foundation!

bron: Petzl

 

Share

Geef een reactie