Review: Gloryfy, Devil Green

Door – op september 09, 2015 – in TESTS met geen reacties

Eigenschappen: Gloryfy G3

  • Een ‘unbreakable’ (‘but not undestroyable’) zonnebril van Gloryfy.
  • Buigbaar frame en lenzen (ook mogelijk op sterkte).
  • Uitneembare pootjes.
  • Gewicht: 40 gram.
  • Gemaakt in Oostenrijk.

De G3 is een onbreekbare (maar niet onverwoestbare) zonnebril van het merk Gloryfy. Gloryfy heeft een groot assortiment, waarvan we de Devil Green hebben getest. Er zijn verschillende lenzen beschikbaar en ook de standaard kromming van het frame is per bril verschillend. De Devil Green heeft de maximale basis kromming, waarde 9 (schaal 5-9). De lenzen hebben waarde F3 (schaal F1-F4). Het frame is aan de buitenkant zwart met op de pootjes twee felgroene logo’s. Ook de binnenkant van het frame is felgroen. De poten van de bril lopen vloeiend over en geven de bril een sportief uiterlijk.

Bijzonder aan de bril is dat hij volgens de makers onbreekbaar is. Zowel het frame als de lenzen zijn buigbaar. Gloryfy heeft hiervoor speciale materialen ontwikkeld die ze G-Flex en I-Flex noemen. Je kunt de bril buigen wat je wilt maar hij springt daarna altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Om de bril te testen hebben we aardig wat kracht gezet om te kijken hoe robuust hij is. Het voelt erg raar aan om de poten en lenzen helemaal rond te buigen, maar ze sprongen zonder problemen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Als je veel kracht zet op de poten klikken ze vanzelf los. Ook de lenzen kunnen uit het frame. Een robuuste jongen dus.

Je kunt de bril dus zonder problemen in je tas ‘proppen’ of er per ongeluk op gaan zitten. De makers hebben er zelfs zoveel vertrouwen in dat de bril zelfs komt met een levenslange garantie (let op: niet voor krassen en alleen bij normaal gebruik).

Samenvatting

De bril is licht waardoor je amper merkt dat je hem op hebt en dat is positief voor het draagcomfort. De kleuren die de lenzen doorlaten zijn mooi en rustgevend. We vinden dit een ideale bril voor sportief én dagelijks gebruik. Gezien de lenzen ook op sterkte geslepen kunnen worden, ook geschikt voor brildragers. Al dit moois heeft misschien wel een nadeel en dat is de prijs vanaf € 99,-. Toch krijg je zeker waar voor je geld.

Waar te koop: bij buitensportzaken maar bv. ook bij opticiens.
Website: https://www.gloryfy.com/

 

 

Share

Geef een reactie