Review Tank007 TR01

Door – op augustus 20, 2013 – in PRODUCTNIEUWS, TESTS met geen reacties
Review Tank007 TR01

Inhoud

   1. Specificaties
   2. Test doelen
   3. Video-review
   4. Uitpakken
   5. Gebruiksaanwijzing
   6. Uit elkaar halen
   7. Opladen
   8. Pluspunten / minpunten
   9. Conclusie
   10. Afbeeldingen

 

 

1. Specificaties

MERK:
TYPE:
LENGTE:
DIAMETER:
LUMEN:
STANDEN:
LEVENSDUUR:
BRANDDUUR:

TANK007
TR01
13,8 cm
2,9 cm (kop = 3,4 cm)
420 (high, strobe en s.o.s.)
5    (high, medium, low, strobe en s.o.s.)
100.000 branduren
hoog: 2 h
laag: 40 h

 

 

MATERIAAL:
REFLECTOR:
LICHTSTRAAL:
SCHAKELAAR:
WATERDICHT:
GEWICHT:
IMPACT:
ACCESOIRES:

Vliegtuigaluminium, met een weersbestendige afwerking
HALF ZOOM c.q. SPOT (niet zoombaar)
tot 200 m (100-125 m effectieve lengte)
Mechanisch (waterdicht)
IPX 8 (volledige waterdicht!)
±209 gr. (inc. batterij)
Valhoogte van 1,2 m
Draaglus, Li-ion batterij, huislader, autolader, diffuser (inbegrepen)

2. Test doelen

 • Wat is er hoogwaardiger dan de goedkopere modellen
 • Werkelijk bereik van de lichtstraal testen
 • Vergelijken met TANK007 TC29b

 

 

3. Video-review

 
Click here to watch the English version

4. Uitpakken

De zaklamp zit verpakt in een stevige maar simpele doos. Alles zit netjes en stevig in de doos en alles wat je nodig hebt zit erin. Een simpele gebruiksaanwijzing zit er bij, met wat handige onderhoud tips, maar eigenlijk spreekt alles voor zich.

De zaklamp is een stuk kleiner dan zijn broertje, de TC29b. Je voelt wel dat dit nog betere kwaliteit is.

 

5. Gebruikaanwijzing

De zaklamp heeft een waterdichte metalen aan/uit schakelaar en is prettig te bedienen. Het schakelen tussen de 5 standen gaat met een magnetische draaischakelaar net achter de kop van de zaklamp. In eerste instantie lijkt dit een prettig systeem want je maakt geen gebruik van een ‘druk’ gevoelige schakelaar. Gewoon draaien aan de knop en de juiste stand kiezen. Het accu dopje aan de achterzijde is heel eenvoudig eraf te halen maar nóg eenvoudiger terug te plaatsen, doordat het eerste stuk van de dop geen schroefdraad heeft en dus als ‘geleide’-hulp werkt.

De zaklamp houdt prettig vast en is net als de TC29b niet te zoomen. Hoewel dit laatste een groot minpunt lijkt is tijdens onze test gebleken dat dit geen groot nadeel hoeft te zijn, omdat de lampen standaard al veel omgevingslicht geven, wat een zoomfunctie (soms) overbodig maakt.

6. Uit elkaar halen

Het accu dopje is eenvoudig los te maken en nóg makkelijker vast te schroeven doordat het eerste stuk van de dop geen schroefdraad heeft en dus als ‘geleide’-hulp werkt.

De lenskap is bij dit model niet los te halen, hoe minder onderdelen hoe beter zullen we maar zeggen. De lens kan bijna niet beschadigen doordat de behuizing een stukje uitsteekt en zo het glas beschermd tegen beschadiging. Uiteraard is de lenskap zelf gewoon schoon te maken vanaf de buitenkant.

 

7. Opladen

Het opladen kan eenvoudig met de huis-autolader die beide voorzien zijn van een steekstekker. In tegenstelling tot de TC29b heeft dit model een ‘open’ en waterdicht oplaadpunt. Je kunt de lamp dus heel eenvoudig opladen.

 

8. Pluspunten / minpunten

PLUS:

  • Heel eenvoudig op te laden
  • Aan/uit schakelaar is van hoogwaardige kwaliteit
  • Klein formaat en past gemakkelijk is een opbergzakje van bv. een rugzak
  • Volledig waterdicht! (IPX 8)

MIN:

  • Hij voelt zwaar aan voor het formaat.
  • De draaischakelaar voor de 5 standen is niet makkelijk met 1 hand te bedienen. (De ‘druk’-gevoelige schakelaar van de TC29b werkt handiger).
  • Schijnt minder ver dan verwacht

 

9. Conclusie

Al met al is de Tank007 tr01 een zeer professionele zaklamp met een aardig bereik voor zo’n kleine lamp. Hij weegt misschien vrij veel voor het kleine formaat, maar daar krijg je ook een sterke lichtstraal voor terug. Zoomen is niet mogelijk en bij deze lamp is dat wel een nadeel. Je merkt namelijk dat hij heel veel lichtopbrengst heeft, maar dat je die niet kunt bundelen tot een ‘spot’. De aan/uit schakelaar en draaischakelaar voor de 5 standen voelen professioneel en super stevig aan, al is de draaischakelaar naar onze mening meer een ‘mooi dingetje’ dan handig. Het ‘open’ waterdichte oplaadpunt is een groot pluspunt en erg makkelijk in gebruik! Een punt waar je rekening mee moet houden is dat hij wel oplaadbaar is, maar je kunt er geen AA of AAA batterijen in kwijt. Ben je dus op stap voor een hike-tocht van 7 dagen dan moet je zuinig aan doen met je lamp, een extra accu meenemen is dan wel een optie. Een ander groot pluspunt is het feit dat de lamp volledig waterdicht is en valbestendig tot 1,2 m en daar valt toch veel voor te zeggen. Een kleine lamp die wat weegt en die je overal op kunt bergen.

 

10. Afbeeldingen

Share

Geef een reactie